Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Pas op voor site met niet-officiële reisadviezen

maandag 10 januari 2022

010217roamingCorona maakt reizen al bijna twee jaar niet vanzelfsprekend. Raadpleeg alleen de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken. Sites als reisadvies.nu geven alternatieve informatie zonder officiële status.

Eropuit naar het buitenland is in tijden van corona niet vanzelfsprekend. Daarom stelt het ministerie van Buitenlandse zaken reisadviezen op per land. Niet alleen vanwege eventuele coronaregels trouwens, maar ook in verband met andere risico's.

Niet-officiële adviezen

De Consumentenbond waarschuwt voor de site www.reisadvies.nu. De adviezen die op deze plek gegeven worden, wijken af van de officiële. Ze zijn optimistischer en rooskleuriger. De website is een initiatief van een groep reisorganisaties. Zelf vinden ze dat de site betrouwbare reisadviezen geeft. Maar natuurlijk is het niet verstandig je te baseren op niet-officiële reisadviezen, bijvoorbeeld in verband met de dekkingen van reisverzekeringen.

Reisadviezen van het ministerie

Ons advies: maak alleen gebruik van de officiële reisadviezen die het ministerie van Buitenlandse Zaken opstelt. Raadpleeg deze via de website nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen, of via de app voor iPad/iPhone of Android. Het artikel 'Waar kan ik naartoe op vakantie?', legt de werking van de site en de apps uit.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.