U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Phishing via berichtensysteem Booking.com
Nieuws

Phishing via berichtensysteem Booking.com

Phishing via berichtensysteem Booking.com

Criminelen misbruiken het echte berichtensysteem van Booking.com om geld, creditcardgegevens en persoonsgegevens te stelen.

Phishing via berichtensysteem Booking.com
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 29 apr 2024

In het voorjaar boeken veel mensen via Booking.com weer weekendjes weg of een vakantie. Oplichters springen hier gelijk op in. Zij versturen nepberichten via het boekingsplatform naar mensen die een accommodatie boekten via het bedrijf. Op deze manier is de kans nog groter dat vakantiegangers in de valse berichten trappen.

Werkwijze

De oplichters sturen een mail vanaf het mailadres van Booking.com of een bericht in de app. Het bericht lijkt te komen van een hotel of andere accommodatie. De boodschap is dat de ontvanger zijn of haar gegevens moet doorgeven. Of in sommige gevallen zelfs een extra betaling moet doen. Dat kan via een link in het bericht. Als dat niet gebeurt, vervalt de reservering.

Wat te doen

Wie niet goed oplet kan zo geld kwijtraken. Let daarom goed op als u een bericht binnenkrijgt via Booking.com. Vooral als er om persoonsgegevens of geld wordt gevraagd. Twijfelt u? Neem dan contact op met Booking.com of met de accommodatie. SeniorWeb-leden kunnen ook altijd verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven