Menu Zoek

Politie haalt nepsites van internet

dinsdag 19 maart 2019

Politie haalt nepsites offlineDe politie heeft tien nepsites met aanbiedingen offline gehaald. De Groningse maker van 24 jaar is aangehouden, net als een wat oudere Fries. Die man zou zwart geld hebben witgewassen.

De jongste man maakte en onderhield tien Engelse websites met aanbiedingen. Daarvoor had hij onder meer de site van een bestaande webwinkel gekopieerd. Hij mikte op buitenlandse kopers. Als die iets bestelden en het afrekenden, kregen ze niets geleverd. Ze klopten dan aan bij de echte webwinkel, die net iets anders heette. Dan ontdekten ze dat ze waren opgelicht.

Phishing en e-mailfraude

De Fries uit Leeuwarden deed aan phishing en aan e-mailfraude met facturen. Hij stuurde valse rekeningen naar bedrijven en hoopte dat ze zouden betalen. Deze man kwam als eerste bij de politie in beeld. Het spoor leidde daarna naar de valse websites van de andere verdachte.

De totale schade van de slachtoffers loopt in de tonnen. De politie doet nog volop onderzoek.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.