SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Politie Maastricht waarschuwt voor FaceApp

dinsdag 23 juli 2019

FaceAppDe politie in Maastricht adviseert mensen om FaceApp van hun telefoon te verwijderen. Deze Russische app om mensen op de foto jonger of ouder te maken, is erg populair.

De afgelopen weken zetten veel BN’ers zichzelf als een senior op de foto. Dat is een van de mogelijkheden van de app FaceApp. Met zogeheten filters worden gezichten op foto's jonger of ouder gemaakt. Dat geeft vaak grappige resultaten.

Minder grappig is dat de Russische eigenaar van de app, bijna alles mag doen met de foto’s. Verkopen aan onbetrouwbare partijen kan dus ook. Er ontstond best wat kritiek op de app en veel mensen stopten er daardoor mee. Anderen werden juist nieuwsgierig en probeerden de app snel uit.

Privacy

Nu komt de politie in Maastricht met een waarschuwing via Facebook: ‘Voor deze, op het eerste gezicht onschuldige app, willen wij u waarschuwen. De Faceapp is een product van een Russisch bedrijf. De Europese privacywetgeving is hier dus niet van toepassing. Door het gebruik van de Face-App worden extreem veel gegevens verzameld. Zoals foto’s, IP-adressen, specifieke gegevens van je smartphone en ook worden er cookies geplaatst. Daarom adviseren wij u om de Face-App te verwijderen van uw telefoon!’

De mededeling van de politie klopt trouwens niet helemaal: de AVG-privacyregels gelden ook voor de app. Toch is het misschien wel verstandig de app niet te gebruiken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.