Menu Zoek

Politie: neem slimme deurbel voor de vakantie

maandag 1 augustus 2022

Politie adviseert slimme deurbelWie het inbrekers moeilijk wil maken tijdens de vakantie, neemt een slimme deurbel. Dat is een van de adviezen die de politie geeft in een artikel over een veilig huis tijdens afwezigheid van de bewoners.

Het advies is nieuw. Normaal geeft de politie vooral adviezen die iedereen eigenlijk al kent. Zoals gordijnen niet de hele dag dicht houden en een schema instellen voor de verlichting. En geen ladders in de tuin laten staan waarmee inbrekers via de achterzijde van het huis naar binnen kunnen klimmen.

Melding bij aanbellen

Een slimme deurbel kan helpen doordat bewoners een melding krijgen als iemand aanbelt. Via een app is dan te zien wie er voor de deur staat. Is dat een onbekende en vertrouwt u het niet, dan kan een buurman of familielid misschien even een kijkje gaan nemen.

Camerabeelden helpen onderzoek

De politie meldt verder ook dat camerabeelden geregeld van pas komen bij onderzoek naar een misdaad. Via een databank kunnen agenten zien waar beveiligingscamera’s hangen. Is er iets niet pluis, dan kunnen de beelden helpen bij opsporing.

Niet op sociale media

Het advies is ook om vakanties pas achteraf op sociale media te melden. Zeker berichten op sites als Twitter die voor iedereen te lezen zijn. Criminelen letten op zulke informatie. Als ze weten dat mensen op vakantie zijn, kunnen ze vrij gemakkelijk hun slag slaan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.