SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Probleem na updaten Windows 7

dinsdag 5 december 2017

Windows 7 startknopBij de nieuwste update voor Windows 7 kan iets misgaan. Gebruikers krijgen een foutmelding.

Voor Windows 7 is onlangs een update uitgekomen. Deze gaat niet altijd goed. Er kan een foutmelding in beeld komen met de tekst 'Er kan momenteel niet naar updates worden gezocht omdat de Windows Update-service niet actief is. U moet uw computer mogelijk opnieuw opstarten.' Daarbij staat de foutcode 0x80248015. Ook na opnieuw starten van de pc houdt het probleem aan. 

Tijd terugzetten
Het probleem lijkt te komen vanuit een bestand dat ongeldig is sinds 3 december. Er is vanuit Microsoft nog geen goede oplossing. De gemakkelijkste manier is om de klok van Windows terug te zetten naar een datum voor 3 december, bijvoorbeeld 1 december. Voer daarna de updates opnieuw uit via Windows Update.

Zo is de tijd te wijzigen:

 • Klik op de Windows-klok rechtsonder.
 • Klik op Instellingen voor datum en tijd wijzigen.
 • Klik op het tabblad Datum en tijd.
 • Klik op Datum en tijd wijzigen.
 • Klik op de gewenste dag, bijvoorbeeld 1 december 2017.
 • Klik op OK.
 • Herstart de computer en voer Windows Update opnieuw uit via de knop Starten > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Update.

Op de genoemde wijze is de tijd nu weer goed te zetten.

UPDATE 6 december 2017:
Microsoft heeft het probleem inmiddels verholpen. De update zou nu probleemloos moeten verlopen.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.