Menu Zoek

Problemen onderweg? Stuur appje naar Buitenlandse Zaken

donderdag 18 juli 2019

WhatsApp Buitenlandse ZakenNederlanders die in het buitenland in de problemen komen, kunnen appen met Buitenlandse Zaken. 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Onderweg in het buitenland kan er van alles misgaan. Wie in de problemen raakt kan 24 uur per dag het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) bereiken via WhatsApp. Het ministerie streeft ernaar binnen 30 minuten te antwoorden.

Nummer voor WhatsApp

Sla het volgende nummer op in uw contacten: +31 6 8238 7796. Dit nummer brengt u in contact met het '24/7 BZ ContactCenter'. Daar probeert men binnen 30 minuten te antwoorden. U kunt alleen naar het nummer appen. (Video-)bellen kan niet. Het is verstandig geen privacygevoelige gegevens te delen via het nummer. Zoals een burgerservicenummer of een kopie van een paspoort.

Verder kan WhatsApp alleen worden gebruikt als u een werkende internetverbinding hebt.

E-mail of bellen

Natuurlijk is het ministerie ook te benaderen via de telefoon of via e-mail.

  • Bel het nummer +31 247 247 247. Buiten de Europese Unie belt u tegen een internationaal tarief. De kosten kunnen aanzienlijk zijn.
  • Via dit contactformulier bereikt u het ministerie via e-mail. U krijgt binnen 48 uur antwoord.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.