Menu Zoek

Rabobank maakt afschrijving webwinkels duidelijker

maandag 11 februari 2019

Rabobank maakt bankafschrift duidelijkerWie iets koopt in een webwinkel, ziet op zijn bankafschrift meestal een heel andere naam staan bij de betaling. Rabobank gaat de naam van de winkel voortaan vermelden, in plaats die van geldverwerkers zoals Adyen en Pay.nl.

Aankopen bij online winkels staan meestal niet onder hun eigen naam op bankafschriften. Meestal staat er alleen de naam van de instantie die de betaling afwikkelde, zoals het Nederlandse bedrijf Adyen. Het is dan goed nadenken welke betaling bij welke aankoop hoort. Niet handig voor mensen die hun uitgaven in de gaten houden.

Welke winkel?

Rabobank meldt als eerste bank op afschriften van klanten om welke winkel het gaat. In eerste instantie alleen winkels die meedoen met Rabo’s eigen systeem Onikassa. Maar de bank praat ook met andere dienstverleners om ook hun klanten onder eigen naam op de afschriften te zetten.

Uitgaven controleren

Een belangrijke eerste stap vooruit, aldus Alexander Zwart namens Rabobank: ‘Door direct de winkelnaam te tonen kunnen klanten in de app in een oogopslag zien of de uitgave klopt. Ook voor winkeliers wordt het makkelijker om afboekingen sneller te controleren.’

De Consumentenbond begon eerder al een meldpunt in strijd tegen onbegrijpelijke namen op bankafschriften.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.