U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Reis met mobiel of betaalpas in ov Amsterdam
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 6 februari 2023.

Nieuws

Reis met mobiel of betaalpas in ov Amsterdam

In de tram, bus of metro in- en uitchecken met een betaalpas of telefoon? Het kan in Amsterdam. Maar de OV-chipkaart blijft natuurlijk ook gewoon werken.

Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 2 dec 2022

De betaalpas werkt in Amsterdam als een OV-chipkaart. Telefoons waarop de betaalmogelijkheid actief is, werken op dezelfde manier. De kosten van de reis worden direct na het uitchecken afgeschreven. Bij een controle ziet de controleur dat er is ingecheckt met een betaalpas of telefoon. Andere gegevens zijn niet zichtbaar.

Korting nog niet mogelijk

Wie een betaalpas of telefoon gebruikt, reist voor het volledige tarief. Het systeem is namelijk nog niet klaar voor korting of abonnementen. Blijf in die gevallen de OV-chipkaart gebruiken.

Heel Nederland 2023

Begin 2023 moet reizen met een betaalpas of telefoon door heel Nederland mogelijk zijn. Mensen kunnen dan ook zo inchecken voor een treinreis. De poortjes op stations openen bij het scannen van de pas of telefoon. Meer informatie geeft de website van OVpay.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven