Menu Zoek

Reis met mobiel of betaalpas in ov Amsterdam

vrijdag 2 december 2022

In de tram, bus of metro in- en uitchecken met een betaalpas of telefoon? Het kan in Amsterdam. Maar de OV-chipkaart blijft natuurlijk ook gewoon werken.

De betaalpas werkt in Amsterdam als een OV-chipkaart. Telefoons waarop de betaalmogelijkheid actief is, werken op dezelfde manier. De kosten van de reis worden direct na het uitchecken afgeschreven. Bij een controle ziet de controleur dat er is ingecheckt met een betaalpas of telefoon. Andere gegevens zijn niet zichtbaar.

Korting nog niet mogelijk

Wie een betaalpas of telefoon gebruikt, reist voor het volledige tarief. Het systeem is namelijk nog niet klaar voor korting of abonnementen. Blijf in die gevallen de OV-chipkaart gebruiken.

Heel Nederland 2023

Begin 2023 moet reizen met een betaalpas of telefoon door heel Nederland mogelijk zijn. Mensen kunnen dan ook zo inchecken voor een treinreis. De poortjes op stations openen bij het scannen van de pas of telefoon. Meer informatie geeft de website van OVpay.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.