Menu Zoek

Resultaten SeniorWeb Ledenonderzoek 2017

woensdag 28 februari 2018

Ledenondezoek 2017In ons jaarlijkse Ledenonderzoek hebben 2.180 leden hun mening gegeven over het SeniorWeb-lidmaatschap en de verschillende ledendiensten.

Het lidmaatschap wordt al jaren gewaardeerd met een 8 of hoger. Zo ook weer in 2017. De leden hebben het nu gemiddeld een 8,1 gegeven. Dat men tevreden is zien we ook duidelijk terug in het aantal leden dat SeniorWeb zou aanbevelen bij vrienden en familie: maar liefst 96% zou dit (zeer) waarschijnlijk doen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee.

Phishingchecker
Ook de verschillende ledendiensten worden goed gewaardeerd. PCHulp aan Huis en de Online Cursussen krijgen van de leden de hoogste rapportcijfers (beide een 8,3). In 2017 is de Phishingchecker als nieuwe vaste dienst gelanceerd. Leden kunnen verdachte e-mails naar SeniorWeb sturen om te laten controleren of het phishingmail is. Deze dienst blijkt voor veel mensen een goede toevoeging te zijn. Ruim twee derde van de leden is al op de hoogte van het bestaan van de Phishingchecker, en één op de vijf heeft al eens een e-mail ter controle opgestuurd. De dienst wordt gemiddeld met een 8,2 gewaardeerd.

Tips
Van alle diensten die SeniorWeb biedt, gebruiken leden het blad Enter, de nieuwsbrieven en de website het meest. Zij bezoeken de website vooral om computertips te lezen (65%). Het opzoeken van een antwoord op een specifieke vraag of probleem is ook populair (45%), en de afgelopen jaren belangrijker geworden. Voor vier op de tien leden is het lezen van artikelen of nieuwsberichten reden om de website te bezoeken. En een kwart bezoekt de website om gratis software te downloaden.

Smartphones
We peilen in het onderzoek ook het computer- en internetgebruik van onze leden, om zo op de belangrijkste digitale ontwikkelingen te kunnen blijven inspelen. Het gebruik van smartphones nam elk jaar al flink toe, en nu is de smartphone het meest gebruikte digitale apparaat (zie de grafiek hieronder). In 2016 gebruikte 60% van de leden een smartphone, en in 2017 is dit maar liefst 72%. Het gebruik is onder alle leeftijden toegenomen, maar de sterkste groei zien we onder de 75-plussers.

Dit toenemende gebruik van smartphones leidt onder andere ook tot meer gebruikers van online diensten zoals WhatsApp, Facebook, Instagram en YouTube. Het WhatsApp-gebruik onder de leden is zelfs gestegen van 45% in 2016 naar 59% in 2017. In 2018 besteden we dan ook zeker weer voldoende aandacht aan smartphones en veelgebruikte apps.

Ledenonderzoek2017

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.