Menu Zoek

Samen zingen met Spotify

donderdag 25 november 2021

Songteksten SpotifyMuziekdienst Spotify voegt liedteksten toe aan de muziek die wordt afgespeeld, nu ook Nederlandstalige. Voor betalende én gratis gebruikers.

Wie graag meezingt met het nieuwe album van Adele zal in de handen klappen bij een nieuwe functie van Spotify. Beschikbare liedteksten zijn zichtbaar terwijl een nummer wordt afgespeeld. De laatste toevoeging daaraan zijn Nederlandstalige liedteksten. Ze zijn beschikbaar voor zowel gratis als betalende gebruikers.

Songteksten

Tijdens het afspelen van een nummer verschijnt in de Spotify-app onderin een balk met de titel van het nummer. Tik daarop om meer opties in beeld te krijgen. Nu wordt onderaan het scherm de balk 'Songteksten' zichtbaar. Maar alleen als er van het nummer dat u hoort een tekst beschikbaar is. Tik op die balk. Een deel van de liedtekst is nu zichtbaar. Tik op een willekeurige plek op de liedtekst en de tekst verschijnt beeldvullend. Lees mee terwijl de muziek speelt.

Songtekst Spotify, voorbeeld


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.