Menu Zoek

Samsung biedt langere ondersteuning voor telefoons

donderdag 20 augustus 2020

Langere ondersteuning Samsung-telefoonsSamsung gaat meer upgrades bieden voor mobiele telefoons van het merk. Geselecteerde apparaten krijgen voortaan drie Android-upgrades.

De wijziging komt na kritiek van gebruikers. Veel mensen vinden dat Samsung mobiele telefoons te kort ondersteunt doordat er te korte tijd upgrades worden aangeboden. Het bedrijf heeft eerder al toegezegd duurdere toestellen langer te ondersteunen. Maar nu komt Samsung met het bericht dat dit ook voor de goedkopere modellen geldt.

Drie Android-upgrades

De ondersteuning die Samsung biedt geldt vanaf het moment dat een apparaat op de markt komt. Met ondersteuning worden 'upgrades' bedoeld. Zo'n upgrade betreft een nieuwe versie van Android. Als een telefoon te lang geen upgrades krijgt, loopt de gebruiker veiligheidsrisico's en vervallen er functies. Met de nieuwe regeling van Samsung kunnen klanten rekenen op meer upgrades. Wie bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy S 20 koopt met Android 10, kan erop rekenen upgrades te krijgen tot en met Android 13.

Welke toestellen?

De upgrade-wijziging geldt niet voor alle apparaten die nu verkrijgbaar zijn of nog moeten verschijnen. Samsung heeft een lijst gepubliceerd met geselecteerde toestellen. Het gaat om de volgende modellen:

 • Galaxy S serie:
  S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S10+, S10, S10e, S10 Lite en nog te verschijnen modellen in deze serie.
 • Galaxy Note serie:
  Note20 Ultra 5G, Note20 Ultra, Note20 5G, Note20, Note10+ 5G, Note10+, Note10 5G, Note10, Note10 Lite, en nog te verschijnen modellen in deze serie.
 • Galaxy, opvouwbare toestellen:
  Z Fold2 5G, Z Fold2, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G en nog te verschijnen modellen in deze serie.
 • Galaxy A serie:
  Galaxy A71 5G, A71, A51 5G, A51, A90 5G en nog te verschijnen modellen in deze serie.
 • Tablets:
  Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G3, Tab S7, Tab S6 5G4, Tab S6, Tab S6 Lite en nog te verschijnen modellen in deze serie.

Upgrade of update

De termen 'upgrade' en 'update' worden vaak door elkaar gebruikt. Maar ze verschillen toch echt van elkaar. Wie Android 10 vervangt door Android 11 voert een upgrade uit. Want het betreft een nieuwe versie van Android. Wie een update uitvoert installeert aanpassingen in een bestaande Android-versie. Regelmatig worden er bijvoorbeeld veiligheidsupdates uitgebracht.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.