Menu Zoek

Scherpere foto's sturen op WhatsApp

donderdag 2 februari 2023

nepmail_whatsapp-voicemailEen Whatsapp-foto in originele kwaliteit sturen. WhatsApp is bezig met een functie om dat mogelijk te maken.

Een foto via WhatsApp sturen is makkelijk om even wat te delen. Gebruikers doen het dan ook veel. De kwaliteit van de foto neemt alleen wel af. Om deze reden is WhatsApp bezig met een functie om foto’s in originele kwaliteit naar elkaar te sturen.

Bètaversie

Het is de bedoeling dat gebruikers bij het kiezen van een foto kunnen aangeven in welke kwaliteit ze de foto willen sturen. Op dit moment is dat alleen beschikbaar voor een groep testers. Het is nog onbekend wanneer de functie er echt komt.

Betere kwaliteit instellen

Tot de functie er is, kunnen gebruikers de kwaliteit van foto’s al iets verhogen. Zo past u de kwaliteit van foto’s aan in de app:

 • Open WhatsApp.
 • Tik onderaan op het tabblad Instellingen (iPhone) of rechtsboven op de drie puntjes > Instellingen (Android).
 • Tik op Opslag en data.
 • Tik op Media-uploadkwaliteit of Foto-uploadkwaliteit.
 • Tik op Beste kwaliteit.
 • Tik op Ok (Android).
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.