Menu Zoek

Schrikbeeld over einde ondersteuning Windows 10

donderdag 18 april 2024

Melding einde Windows 10Windows 10-gebruikers krijgen een melding op hun computer waarin Microsoft aandringt op een overstap naar Windows 11.

Microsoft maakt met een beeldvullende melding duidelijk dat het einde van Windows 10 nabij is. Op 14 oktober 2025 stopt de ondersteuning. Het bedrijf wil daarom dat iedereen overstapt op Windows 11. Door de melding lijkt het alsof je nú iets moet doen. Maar dat is niet zo. De ondersteuning duurt nog ruim een jaar.

Wat als de ondersteuning stopt?

Als de ondersteuning stopt, krijgt de computer geen veiligheidsupdates meer. Het risico op virussen en malware is dan groter. Het is dan dus niet meer veilig om de Windows 10-computer te gebruiken met internetverbinding. Overstappen op Windows 11 klinkt dan logisch.

Betalen voor extra ondersteuning

Maar niet alle computers zijn geschikt voor Windows 11. Wat dan? Dan moeten mensen een nieuwe computer kopen óf extra betalen voor veiligheidsupdates voor Windows 10. Microsoft wil namelijk een abonnement aanbieden waarbij Windows 10 alsnog veiligheidsupdates krijgt. Hoeveel het abonnement gaat kosten, is nog niet bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.