Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Senior wil gratis wifi op vakantie

donderdag 28 juni 2012

SeniorWeb69 procent van de vijftigplussers is ook op vakantie digitaal actief. Men neemt een laptop, tablet of smartphone mee op vakantie. Deze senior gebruikt voornamelijk wifi om mobiel te internetten. Dit blijkt uit onderzoek van SeniorWeb onder ruim 900 vijftigplussers.

Acht op de tien ondervraagden willen ook op vakantie kunnen internetten. Bijna 60 procent let bij het boeken van de accommodatie op de aanwezigheid van gratis wifi. Een derde wil altijd en overal toegang tot internet, maar de meeste 50-plussers vinden af en toe al prima.

Contact houden
De populairste activiteiten op de computer op vakantie zijn per e-mail contact onderhouden met familie en vrienden, nieuws lezen, het weer bekijken en informatie over de omgeving opzoeken.

Buiten de deur
Bijna de helft van de senioren blijkt geen enkele moeite te hebben met het gebruik van internet buitenshuis of in het buitenland op een mobiel apparaat. De rest vindt het vooral lastig dat ze niet goed weten of het wel veilig is, hoeveel het kost en hoe de internetinstellingen moet worden aangepast. Wilt u hier advies over, lees dan de Surftip: Smart met uw phone op vakantie of het artikel in Enter 56 'Ook op vakantie online'.

Voorkeur voor wifi
Mobiele internetabonnementen zijn, door de vaak hoge kosten, een stuk minder populair dan wifi als het gaat om internetten in het buitenland. Maar twee op de tien gebruikt zo’n abonnement, tegen bijna negen op de tien voor wifi.

SeniorWeb Jaarverslag 2011
Bekijk voor meer informatie over dit onderzoek ons persbericht (pdf). In ons jaarverslag over 2011 leest u waar de organisatie staat en wat de belangrijkste ontwikkelingen van de komende tijd zijn. Dit jaar te bekijken als digitale glossy op www.seniorweb.nl/jaarverslag.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.