Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

SeniorWeb bestaat 25 jaar

woensdag 1 september 2021

SeniorWeb bestaat 25 jaarSeniorWeb viert het 25-jarig bestaan met een feestelijk jubileumjaar. Dat begint met de lancering van een speciale jubileumwebsite.

SeniorWeb luidt in september het feestelijke jubileumjaar in. We beginnen dit jaar met het lanceren van een speciale jubileumwebsite. Op deze speciale website leest u verschillende jubileuminterviews met onder andere oud-voorzitter Lieteke van Vucht Tijssen en huidige voorzitter Moniek van Jaarsveld. Daarnaast vindt u er leuke digitale feitjes uit het verleden en de rijke SeniorWeb-geschiedenis in vogelvlucht.

Digitale wereld begrijpelijk

Sinds 1996 maakt SeniorWeb de digitale wereld begrijpelijk voor senioren, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Dat doen we met een unieke combinatie van educatie, inspiratie én computerhulp. In de afgelopen 25 jaar hebben wij ongeveer 860.000 senioren opgeleid en miljoenen mensen verder geholpen met onze PCHulp en informatie. We zijn trots dat wij dit al 25 jaar kunnen doen en vieren dat met een feestelijk jubileumjaar.

Toekomst

Daniël de Levita, directeur van SeniorWeb, blikt vooruit naar de toekomst: 'Online zijn wordt onderdeel van het leven, van iedereen. De samenleving blijft immers digitaliseren. We willen alle senioren laten zien dat digitaal fit zijn kansen geeft. We spannen ons in om senioren positieve digitale ervaringen te geven, zodat zij hun vertrouwen opbouwen. Oók de mensen die het moeilijk vinden om met digitale apparaten om te gaan. We hebben de middelen, kennis én de mensen om hulp te bieden. We staan klaar voor de komende 25 jaar!'

Nieuw logo

Met de viering van ons 25-jarig jubileum introduceren we een nieuw logo. Modern, fris en eigentijds, maar nog steeds herkenbaar aan de kleuren groen en oranje en door de stern die nog over de wereldbol vliegt. De stern staat voor vrijheid, zelfontplooiing en onafhankelijkheid. Omdat er ook tijdens het surfen over het web geen grenzen bestaan. De computer en het internet vergroten de onafhankelijkheid en de mogelijkheden voor zelfontplooiing. Wilt u weten hoe het SeniorWeb-logo door de jaren heen is veranderd? Bekijk het op de jubileumwebsite!

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.