Menu Zoek

SeniorWeb verwelkomt 500e leslocatie

maandag 25 september 2023

SeniorWeb verwelkomt 500e leslocatieBuurthuis ’t Middelpunt in Amersfoort is de 500e leslocatie van SeniorWeb. Vrijdag 22 september kreeg 't Middelpunt een hartelijk welkom.

Manager PCHulp en Leslocaties Ingrid Kock en Daniël de Levita, directeur-bestuurder van SeniorWeb, kwamen langs bij het buurthuis. Ze brachten een grote oorkonde en taartjes mee. Coördinator van ’t Middelpunt Leander Luik was blij verrast. ‘Prachtig hoe we met ons buurthuis deel uit kunnen maken van het SeniorWeb-netwerk. Zo kunnen senioren steeds dichter bij huis het gemak en plezier van de digitale wereld ervaren.'

Leslocaties voor digitale vragen

SeniorWeb Leslocaties zijn voor iedereen toegankelijk. Mensen kunnen er leren over de digitale wereld. De cursussen en workshops zijn kleinschalig, betaalbaar en geschikt voor beginnende en gevorderde computergebruikers. De vrijwillige docenten zijn zelf senior. De meeste leslocaties verzorgen ook individuele lessen en inloopspreekuren.

Lokaal aanwezig

Ingrid Kock: 'Dankzij de uitbreiding van het aantal leslocaties kunnen onze kundige vrijwilligers nóg meer senioren op weg helpen in de digitale wereld.' Daniël de Levita vult aan: 'Elk buurthuis en elke bibliotheek, zorg- of welzijnsorganisatie kan zich aansluiten. We willen in zoveel mogelijk buurten senioren digitaal fit maken.'

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.