Menu Zoek

Slimme gordijnen nieuw bij Ikea

vrijdag 7 december 2018

Slimme rolgordijnen bij IkeaIkea krijgt in februari twee modellen slimme gordijnen. Mensen kunnen ze met een app en zelfs met de stem bedienen.

Ikea loopt van alle grote winkelbedrijven voorop bij het bedenken van slimme artikelen voor in huis. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld al slimme lampen. Vanaf februari 2019 zijn er ook twee soorten slimme rolgordijnen te koop bij de Zweedse meubelgigant. Gordijn Fyrtur is verduisterend en gordijn Kadrilj laat een deel van het licht door.

Afstandsbediening

De rolgordijnen zijn te bedienen met een afstandsbediening, de Trådfri-app van het bedrijf en zelfs met spraakaansturing. De afstandsbediening wordt geleverd bij de aankoop, de app is gratis te installeren. Hoe bediening met spraak werkt, is nog niet duidelijk. De kans is groot dat dit via de smartphone gaat.

Adviesprijs

Goedkoop zijn de gordijnen niet. De afmetingen en kleuren zijn nog niet bekend, maar de prijs al wel. De verduisterende Fyrtur-gordijnen kosten (vanaf) 149 euro, de lichtdoorlatende Kadrilj-gordijnen zijn na februari voor 119 euro te koop.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.