Menu Zoek

Slimme meter in helft van de huizen

dinsdag 20 augustus 2019

Slimme meter van NuonMeer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een slimme meter om stroom- en gasverbruik bij te houden. Dit komt neer op ruim vier miljoen huishoudens.

Dat is een flinke stijging in een jaar tijd, namelijk met bijna een vijfde. Dat laat onderzoeksbureau Multiscope weten.

Eind volgend jaar moet tachtig procent van de huishoudens in ons land een slimme meter hebben. Dat komt voort uit Europese afspraken. Inmiddels hebben zeven op de tien huishoudens een meter aangeboden gekregen. Niet iedereen wil een slimme meter. Sommige mensen zien het nut er niet van of zijn bang voor schending van de privacy.

Van alle provincies heeft Utrecht het hoogste percentage huishoudens met slimme meters (59 procent). Friesland heeft het laagste percentage met 44 procent.

Verbruik bijhouden

Wie een slimme meter in huis heeft, kan via een app bijhouden hoeveel stroom en gas er wordt verbruikt. Nog niet zo veel mensen houden zich daarmee bezig. Iets meer dan een kwart volgt het verbruik via een app. Die zijn er onder meer van Eneco, Nuon, Greenchoice, Essent en Oxxio.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.