Menu Zoek

Snel uw AOW-leeftijd uitrekenen

donderdag 6 juni 2019

AOW-leeftijdHet nieuwe pensioenakkoord leidt voor bijna iedereen tot een verlaging van de AOW-leeftijd. Check via een handige webpagina wat het voor u betekent.

Na negen jaar polderen is er een nieuw pensioenakkoord. Dit heeft gevolgen voor de AOW-leeftijd. Op de site van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) staan de nieuwe leeftijden vermeld.

Nu wilt u natuurlijk weten of er voor u iets verandert. Dat is razendsnel na te gaan met behulp van een handige webpagina van pensioenadviseur Aon. Vul op de site uw geboortedatum in, klik op Check en u ziet direct uw huidige AOW-leeftijd plus uw nieuwe AOW-leeftijd. Zo is direct duidelijk dat iemand geboren op 24 november 1954, acht maanden eerder met pensioen kan. De huidige AOW-leeftijd is 67; deze wordt 66 plus 4 maanden. U kunt trouwens één datum per keer invullen. Wilt u een andere geboortedatum invoeren dan moet u de pagina eerst vernieuwen (bijvoorbeeld met de toets F5).

Snel zien wat het pensioenakkoord voor uw AOW-leeftijd betekent? Surf naar deze pagina: Aon AOW-check

Voor alle duidelijkheid: het akkoord is nog niet definitief, dus alle prognoses zijn voorlopig.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.