SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Sociaal netwerk Google+ stopt in april

dinsdag 11 december 2018

Google Plus stopt eerderGoogle trekt al in april de stekker uit Google+. Eerder was augustus als einde genoemd. Een datalek is de reden voor de snellere ontmanteling van het sociaal netwerk.

Google+ (ook wel: Google Plus) is ooit bedacht als concurrent van Facebook. Het werd geen succes. Maar weinig mensen waren actief op Google+. Het bedrijf besloot er daarom mee te stoppen in augustus 2019.

Groot datalek

Nu is bekend geworden dat het netwerk een datalek heeft gehad in november. De gegevens van meer dan 52 miljoen mensen waren korte tijd in te zien via internet. Niemand heeft daar misbruik van gemaakt, zegt Google. Toch is het een reden om sneller te stoppen met het netwerk.

Profiel verwijderen

Google heeft een tijd automatisch Google+-profielen verstrekt tijdens het aanmaken van een Gmail-adres of Google-account. Veel mensen hebben een profiel, zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Handmatig het Google+-profiel verwijderen gaat als volgt:

 • Open de website plus.google.com.
 • Klik rechtsboven op Inloggen. Staat daar uw Gmail-naam en/of profielfoto, dan is dit niet nodig: u bent dan al ingelogd.
 • Log in met uw Google-account en wachtwoord. Soms staat het account al geselecteerd en hoeft u alleen het wachtwoord in te typen en te klikken op Volgende.
 • Klik, indien nodig, linksboven op de knop met de drie streepjes om het linkermenu te openen.
 • Klik op Instellingen.
 • Blader helemaal naar beneden in het middelste deel van het scherm.
 • Klik op Je Google+ profiel verwijderen.
 • Typ opnieuw uw wachtwoord en klik op Volgende.
 • Vink beide opties aan boven de twee blauwe knoppen.
 • Klik op Verwijderen.
 • Het profiel wordt verwijderd. U kunt een vragenlijst invullen hierover, maar dat is niet verplicht. Sluit de pagina. 

 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.