Menu Zoek

Splitscreen in Google Maps met plattegrond en fotobeeld

maandag 8 februari 2021

Google MapsGoogle Maps krijgt een zogeheten splitscreen-optie. Wandel met behulp van Street View naar een bestemming terwijl ook de plattegrond in beeld blijft.

Sinds de komst van Google Maps hebben we geen padvindersvaardigheden meer nodig om onze weg te vinden op onbekend terrein. Maar ook met deze kaarten-app op de telefoon is het soms onduidelijk of we wel de juiste richting opgaan. Google Street View, de optie om de kaart te verwisselen voor fotobeeld, helpt een handje. Maar dan is de kaart weer niet zichtbaar. Dat maakt de weg vinden soms toch lastig.

Splitscreen

Googles oplossing in de laatste versie van de app is een splitscreen. Wie van A naar B loopt, kan bovenin Steet View zichtbaar maken, terwijl het onderste schermdeel gereserveerd blijft voor de plattegrond. Zo ziet u boven in het scherm de omgeving en onderin de route. Verdwalen wordt daarmee (hopelijk) definitief een woord van vroeger.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.