Menu Zoek

Standaard wachtwoordcontrole in Google Chrome

donderdag 12 december 2019

ChromeVeel mensen hergebruiken hun wachtwoorden. Daarom gaat Chrome na of een wachtwoord bekend is bij criminelen. Is dat het geval, volgt een waarschuwing.

De nieuwste versie van Chrome controleert of een wachtwoord op bekende lijstjes van criminelen staat. Wie een nieuw account aanmaakt op een site moet een wachtwoord bedenken. Soms vullen gebruikers een wachtwoord in dat ze ook op een andere plek gebruiken. Daarbij bestaat de kans dat het wachtwoord in een lek is buitgemaakt door criminelen. Chrome controleert dit en waarschuwt de gebruiker.

Chrome versie 79

De controle zit standaard in de nieuwste versie van Chrome, die versienummer 79 heeft. Gebruikt u Chrome dan wordt de browser automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Benieuwd welke versie u gebruikt?

  • Open Chrome.
  • Klik op de drie puntjes (rechtsboven).
  • Klik op Help > Over Google Chrome.
  • Onder 'Google Chrome' ziet u het versienummer.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.