Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Stel uw vraag tijdens de SeniorWeb Computervraagdagen

donderdag 13 januari 2022

SeniorWeb computervragendagenHebt u een vraag over uw laptop, smartphone, tablet of computer? Dan kunt u terecht bij SeniorWeb Leslocaties tijdens de Computervraagdagen.

Een deel van de SeniorWeb Leslocaties biedt van 17 t/m 23 januari (online) computerspreekuren aan. Daar kunt u terecht met al uw digitale vragen. Van hulp bij het installeren van een app tot het downloaden van een e-book.

Vind een leslocatie

Bekijk of leslocaties in uw buurt meedoen met de Computervraagdagen. Vul uw woonplaats of postcode in, en u ziet welke leslocaties er in de omgeving zijn. Deelnemende leslocaties zijn voorzien van een rood label met de tekst ‘Computervraagdagen’. Klik op de naam van de leslocatie voor het programma, de openingstijden en de contactgegevens. Daarnaast adviseren we vooraf ook nog telefonisch contact op te nemen met de locatie voor het actuele programma. In verband met coronamaatregelen kan het programma zijn aangepast.

Vragen aan PCHulp

Kunt u niet terecht bij een leslocatie? Stel uw vraag dan aan onze PCHulp-vrijwilligers. Zij helpen u graag op weg met uw digitale vragen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.