Menu Zoek

Bookaroo.nl steunt Nederlandse boekwinkel

maandag 1 juli 2019

Boeken BookarooUit liefde voor de Nederlandse boekhandels is de website Bookaroo.nl ontstaan. De site is nog in de testfase maar er zijn nu al boeken te bestellen.

De site is vooral bedoeld als tegenhanger van de grote webreuzen om de lokale boekhandels te steunen. Het werkt als volgt, u bestelt een boek vanuit de luie stoel bij Bookaroo.nl. Die zoekt de dichtstbijzijnde boekwinkel die het boek in huis heeft. De boekwinkel stuurt het op via de post of brengt het eventueel langs. Is er geen boekwinkel die het boek heeft dan komt het vanuit het centrale magazijn en wordt de winst verdeeld. Nederlandse boeken worden dezelfde dag nog verstuurd maar voor buitenlandse titels kan het iets langer duren. Dit staat bij het boek vermeld. Net als bij Bol.com is verzending vanaf twintig euro gratis.

Lancering van de website

De makers willen in twee weken 10.000 boeken verkopen. Zo kunnen ze de verdere ontwikkeling van Bookaroo.nl betalen. Als alles goed gaat, is de officiële lancering van de website 3 juli.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.