Menu Zoek

Supermarkten verbeteren privacy van apps

dinsdag 23 april 2019

Apps van supermarktenDe apps van supermarkten gaan niet allemaal even goed om met de privacy van gebruikers. De winkels beloven de apps aan te passen.

Onderzoeker Marcel Stalenhoef deed in opdracht van het programma Kassa, onderzoek naar de apps van supermarkten. De apps willen van alles weten van de gebruikers, zoals de samenstelling van het huishouden. Voor het kopen van levensmiddelen is die informatie helemaal niet nodig.

Bezorging

De app van Coop scoort hierbij slecht. Maar die van Albert Heijn en Plus kunnen ook beter, ook op andere vlakken. Zo zien mensen bij Albert Heijn pas of de bezorging gratis is bij het afrekenen, als de juiste actieproducten zijn besteld.

Minder persoonlijke gegevens

Plus belooft om minder persoonlijke gegevens te vragen bij nieuwe klanten. Ook gaat de keten de prijzen van losse artikelen in het digitale winkelmandje tonen. Albert Heijn past de eigen app ook aan, al is niet duidelijk op welke manier. Ook Coop belooft verbetering.

De apps van Jumbo en Picnic scoren beter dan de andere supermarkt-apps.

Meer over dit onderwerp ziet u in de video op de site van Kassa.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.