Menu Zoek

TAN-codes ING langer in gebruik

maandag 23 maart 2020

TAN-codes van ING blijven langer bestaanDoor het coronavirus blijven de TAN-codes van ING langer in gebruik dan de bedoeling was. De bank heeft niet genoeg mensen achter de hand om klanten te helpen bij de overstap naar digitaal betalingen verzenden.

De TAN-codes zouden in 2020 verdwijnen. Door het coronavirus kan ING niet garanderen dat iedereen hulp krijgt bij de overstap. Daarom blijven de TAN-codes nog even. Wie bericht kreeg dat de codes per 17 of 31 maart zouden verdwijnen, kan ze toch nog blijven gebruiken. Bericht gekregen dat de TAN-codes op 3 maart stopten? Die mensen zijn al over en moeten betalingen via de app of scanner bevestigen.

Wat zijn TAN-codes?

TAN-codes zijn cijfercodes die klanten moeten intypen om een betaling te versturen bij internetbankieren. Het is een oud systeem. De codes stonden vroeger op papieren lijsten. Daarna werden ze per sms verstuurd. Steeds meer mensen bankieren online met de smartphone of de tablet. Daarin zit ook een systeem om betalingen goed te keuren. ING wil van de TAN-codes af. In plaats daarvan gebruiken klanten de app of de scanner.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.