Menu Zoek

Tientallen gemeenten gestopt met WhatsApp

maandag 9 december 2019

Tientallen gemeenten gestopt met WhatsAppIn 54 gemeenten kunnen inwoners de gemeente niet meer bereiken via WhatsApp. De app is veranderd voor gemeenten en dat vinden ze onhandig.

NU.nl vroeg alle 355 gemeenten in Nederland of ze vragen van inwoners ook via WhatsApp beantwoorden. Bijna 200 gemeenten gaven aan de app te gebruiken en 54 gemeenten zijn gestopt met de app.

Waarom gestopt?

Alle gemeenten moesten overstappen naar de zakelijke versie van WhatsApp. Tot nu toe konden gemeenten de berichtjes op verschillende apparaten laten binnenkomen en ook beantwoorden. Bijvoorbeeld door meerdere medewerkers. Ze gebruikten daarvoor een apart programma. In de nieuwe zakelijke versie WhatsApp Business kan dat niet meer. Een appje komt binnen op één apparaat en de antwoorden moeten daar ook vandaan komen.

Betaalde versie

In het voorjaar van 2020 komt er een betaalde versie van WhatsApp. Veel gemeenten die nu zijn gestopt, willen daar dan mee aan de gang gaan. Ze hopen dan weer bereikbaar te zijn via de populaire app.

Op NU.nl staat een kaart van de gemeenten die nog wel met WhatsApp werken en plaatsen die dat niet meer doen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.