Menu Zoek

Tijdreizen met Google Street View op mobiel

dinsdag 24 mei 2022

Tijdreizen met Google Street View op mobielGoogle viert het 15-jarige jubileum van Street View met nieuwe functies, beelden en opnametechniek. Gebruikers van de Google Maps-app kunnen met Street View nu ook terug in de tijd.

Met Google Street View is het al 15 jaar mogelijk om virtueel door straten over de hele wereld te wandelen. Dat kan zowel via Google Maps op de computer als via de app op telefoon en tablet. Google heeft de app uitgebreid met de functie om terug in de tijd de gaan. Helaas staat de mogelijkheid nog niet bij alle gebruikers erbij. Google rolt de functie in stappen uit. De gelukkigen met de nieuwe functie bekijken in de app de straatbeelden van de afgelopen jaren om te zien hoe een plek is veranderd. Toch leuk om te zien hoe uw eigen straat er vroeger uitzag.

Circuit Zandvoort in beeld

In de afgelopen jaren zijn er meer dan 220 miljard afbeeldingen gemaakt in meer dan 100 landen en gebieden. Nederland staat op de twintigste plek van de landen het meest bezocht worden. Daarbij hebben gebruikers vooral interesse in het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum. Maar de terugkeer van de Formule 1 zorgde ervoor dat er ook veel interesse is voor het circuit in Zandvoort. Google besloot daarom deze week nieuwe beelden van de racebaan te maken. Ze verschijnen in de loop van de zomer op Street View.

Nieuwe camera

De beelden voor Street View maakt Google met speciale auto’s en trekkers met een camera erop. Het bedrijf kondigt rond het jubileum ook een nieuwe camera aan. Deze camera heeft de kracht en mogelijkheden van de gebruikelijke camera-auto, maar is veel kleiner. Het systeem is zo groot als een kat. Daardoor kan Google makkelijker beelden maken op lastige plekken, zoals afgelegen eilanden, bergtoppen of het centrum van een stad.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.