Menu Zoek

Tikkie Check: direct contactloos afrekenen in de horeca

maandag 10 augustus 2020

Tikkie CheckBetaalservice Tikke heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd. Met Tikkie Check betalen klanten in de horeca zonder tussenkomst van de bediening. Volledig contactloos dus.

Tikkie kent u wellicht. Dit is de handige app waarbij gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. ABN Amro, dat de app ontwikkelde, heeft onlangs een variant voor de horeca uitgebracht: Tikkie Check. Met deze dienst kunnen gasten contactloos betalen voor hun hapjes en drankjes in de horeca. Handig voor zowel de gast als de horeca-eigenaar, vooral tijdens de coronacrisis.

Hoe Tikkie Check werkt

Benieuwd hoe Tikkie Check werkt? Bestellingen gaan, zoals gebruikelijk, via de bediening. Gasten scannen een QR-code, die op tafel staat, en komen daarmee in de Tikke-app terecht. Daar vullen ze het tafelnummer in en zien ze hun bestellingen. Als ze uitgegeten- en gedronken zijn, betalen ze via de app. Daar kan eventueel ook een fooi worden gegeven. Degene die heeft betaald, kan via Tikkie gelijk geld terugvragen aan de rest.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.