Menu Zoek

Topdrukte webwinkels in 2020 door corona

dinsdag 29 december 2020

Drukte bij webwinkelsDe coronacrisis heeft online winkelen een flinke duw omhoog gegeven. De drukste dagen van het jaar bij webwinkels lagen vooral in december en tijdens Black Friday op 27 november.

Het is logisch dat mensen meer online bestellen. Winkels en horeca zijn gedurende de verschillende lockdowns gesloten. Dagelijkse benodigdheden, boeken en delicatessen komen dan vooral via online winkels bij de mensen thuis. Als de winkels wel open zijn, voelen veel mensen zich niet veilig in de te drukke winkelstraten.

Picquer, een bedrijf dat software ontwikkelt voor webwinkels, zette wat interessante cijfers over online verkoop bij elkaar. Zo blijkt dat maandag de drukste dag van de week is voor online shops en zaterdag de rustigste. Misschien omdat mensen denken dat bestellingen in het weekend niet worden verwerkt.

Drukste dag bij webwinkels

Op 27 november was het Black Friday, een jaarlijks terugkerende koopjesdag met veel aanbiedingen van webwinkels. Toen kwamen er bij de winkels 21 procent meer bestellingen binnen dan op dezelfde dag een jaar eerder. Dit was ook de drukste dag van het jaar voor online winkeliers. Andere verkooppieken lagen rond half december, vlak voor de aankondiging van de tweede lockdown en natuurlijk net voor kerst en Sinterklaas.

Kopen in de lockdown

De twee lockdowns zorgden voor extra online aankopen. De onderzochte winkels kregen 83 tot 114 procent meer bestellingen binnen dan in eerdere jaren. Deskundigen denken dat het online winkelen nog wel even aanblijft.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.