Menu Zoek

Trap niet in valse winactie Albert Heijn

maandag 9 mei 2022

Trap niet in valse winactie Albert HeijnEen nepmail over een winactie uit naam van Albert Heijn vult op het moment weer de mailboxen. De ontvanger zou 50 euro hebben gewonnen.

In de mail staat dat de ontvanger automatisch meespeelde met de grootste winactie van het jaar van Albert Heijn. De supermarkt maakt onder andere vijfhonderd klanten blij met een geldprijs van 50 euro. De ontvanger van de mail zou een van de gelukkigen zijn.

Claim prijs niet

De winnaars moeten hun prijs zogenaamd eerst claimen via een link onderaan de e-mail. Op de webpagina moeten ze dan hun gegevens invullen. Helaas gaat het niet om een echte winactie, maar een mail van criminelen. Deze oplichters gaan aan de haal met de ingevulde gegevens.

Valse winacties

Criminelen proberen regelmatig met valse winacties achter persoonsgegevens van mensen te komen. Vaak worden grote bedrijven als Albert Heijn, Ikea, Center Parcs of Nespresso gebruikt als afzender. Wees dus altijd alert als u een e-mail ontvangt waarin staat dat u een prijs of cadeaubon hebt gewonnen. Zeker als u niet actief deelnam aan een prijsvraag.

SeniorWeb Phishingchecker

Twijfelt u aan de echtheid van een e-mail? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen via de SeniorWeb Phishingchecker. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u of het een phishingmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.