U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Trap niet in valse winactie Albert Heijn
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 8 november 2022.

Nieuws

Trap niet in valse winactie Albert Heijn

Trap niet in valse winactie Albert Heijn

Een nepmail over een winactie uit naam van Albert Heijn vult op het moment weer de mailboxen. De ontvanger zou 50 euro hebben gewonnen.

Trap niet in valse winactie Albert Heijn
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 9 mei 2022

In de mail staat dat de ontvanger automatisch meespeelde met de grootste winactie van het jaar van Albert Heijn. De supermarkt maakt onder andere vijfhonderd klanten blij met een geldprijs van 50 euro. De ontvanger van de mail zou een van de gelukkigen zijn.

Claim prijs niet

De winnaars moeten hun prijs zogenaamd eerst claimen via een link onderaan de e-mail. Op de webpagina moeten ze dan hun gegevens invullen. Helaas gaat het niet om een echte winactie, maar een mail van criminelen. Deze oplichters gaan aan de haal met de ingevulde gegevens.

Valse winacties

Criminelen proberen regelmatig met valse winacties achter persoonsgegevens van mensen te komen. Vaak worden grote bedrijven als Albert Heijn, Ikea, Center Parcs of Nespresso gebruikt als afzender. Wees dus altijd alert als u een e-mail ontvangt waarin staat dat u een prijs of cadeaubon hebt gewonnen. Zeker als u niet actief deelnam aan een prijsvraag.

SeniorWeb Phishingchecker

Twijfelt u aan de echtheid van een e-mail? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen via de SeniorWeb Phishingchecker. Uiterlijk de volgende werkdag hoort u of het een phishingmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven