Menu Zoek

Rijksmuseum maakt live-uitzendingen via Instagram

woensdag 26 juni 2019

Nachtwacht RijksmuseumHet Rijksmuseum start een liveprogramma op Instagram: Sleutels van het Rijks. Bekende Nederlanders krijgen na sluitingstijd de sleutels om een deel van de collectie te bekijken.

Stelt u zich eens voor, het hele Rijksmuseum na sluitingstijd alleen voor u. Meerdere bekende Nederlanders krijgen die kans. Samen met een deskundige van het Rijksmuseum bekijken zij een deel van de collectie waar zij iets persoonlijks mee hebben. De kijker mag mee het lege museum in en kan vragen stellen via Instagram Live.

Verhalen

In iedere aflevering krijgt een bekende Nederlander de sleutel en staat er een ander verhaal centraal. Zo gaat bijvoorbeeld presentator Tom Hofman met het hoofd van de bibliotheek op zoek naar de collectie dichtbundels in het Rijksmuseum. Eric Corton kijkt met de conservator geschiedenis of zijn overgrootvader op het schilderij ‘De slag bij Waterloo’ te vinden is.

Uitzending

'Sleutels van het Rijks' is elke woensdagavond live te zien om 20.00 uur op het Instagram-account van het Rijksmuseum. De afleveringen zijn al begonnen, maar u kunt ze ook via YouTube en Facebook terugkijken.

Wilt u meer weten over Instagram bekijk dan ook ons artikel ‘Instagram: de basis'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.