Menu Zoek

Update Chrome nu om lek te dichten

dinsdag 14 mei 2024

Update Chrome nu om lek te dichtenGoogle heeft voor de veiligheid een update uitgegeven van de browser Chrome. Controleer of u de update al hebt.

Kortgeleden werd duidelijk dat er een beveiligingsprobleem was bij Chrome. Daardoor konden verkopers van spyware slechte software op computers zetten. Google heeft nu een update voor de browser om het probleem op te lossen.

Automatisch update

Bij de meeste computers krijgt de browser deze update automatisch. Google installeert namelijk nieuwe versies van Google Chrome meestal automatisch bij het openen van de browser. Wie de browser een tijdje niet opent of sluit, moet soms zelf actie ondernemen. Het is dus verstandig om te controleren of u de update hebt.

Versie Chrome controleren

De update is beschikbaar voor Windows en Mac. Controleer of Chrome up-to-date is:

 • Open Chrome.
 • Klik rechtsboven op de drie puntjes.
 • Klik op Help.
 • Klik op Over Google Chrome.
 • Onder 'Over Chrome' staat welke versie van de browser op de computer staat. Er zijn nu drie opties:
  1. Als de laatste versie op de computer staat, staat er 'Google Chrome is up-to-date'. U hoeft niks te doen.
  2. Soms installeert Chrome de laatste versie direct. Klik op Opnieuw starten om de update af te ronden.
  3. De laatste versie is nog niet geïnstalleerd en Chrome voert geen update uit. Klik op Google Chrome updaten > Opnieuw starten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.