Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Google Play Store krijgt update

maandag 12 april 2021

Play StoreIn de vernieuwde Play Store is het menu aan de linkerkant verdwenen. Alle opties zijn te bereiken via het 'account-bolletje' aan de rechterkant. De nieuwe Store verschijnt vanzelf op alle Android-apparaten.

Google werkt de Play Store bij op Android-apparaten. De wijziging die het meest in het oog springt, is het verdwijnen van het hamburgermenu aan de linkerkant. Wie een overzicht wenst van de geïnstalleerde apps of de instellingen zoekt, is voortaan aangewezen op het 'account-bolletje' rechtsboven. Tik erop en diverse opties worden zichtbaar, zoals 'Mijn apps en games'. Tik daarop om te zien welk apps in de wacht staan om bijgewerkt te worden en welke apps geïnstalleerd zijn op het apparaat.

Instellingen

De instellingen zijn opnieuw gegroepeerd. Tik rechtsboven op het bolletje en tik op Instellingen. Google heeft de instellingen onderverdeeld in vier categorieën: 'Algemeen', 'Gebruikersopties', 'Gezin' en 'Over'.

Uitrol update

Google vernieuwt de Play Store in fases. Sommige gebruikers zien de nieuwe Store al, anderen moeten nog even geduld hebben. Maar is op uw apparaat het hamburgermenu (de drie liggende streepjes) verdwenen, dan weet u dat u te maken hebt met de vernieuwde Play Store.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.