Menu Zoek

Update Windows 11 verloopt automatisch

dinsdag 31 januari 2023

010217roamingIn Windows 11 hoeven gebruikers niet langer updates handmatig bij te werken. Update 22H2 wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Windows zorgt er zo voor dat de apparaten goed beveiligd zijn en goed blijven werken. U kunt wel instellen wanneer het uitkomt om de update af te ronden. De computer start dus niet zomaar opnieuw op als u bezig bent.

Update volgorde

Wanneer uw computer aan de beurt is, hangt af van hoe lang het apparaat al versie 21H2 gebruikt. De apparaten die het langst gebruik maken van 21H2 krijgen het eerst de update voor 22H2.

Handmatig updaten

Wilt u toch meteen de nieuwste versie op uw apparaat? Handmatig opzoeken en installeren kan ook:

 • Klik op de startknop.
 • Klik op het pictogram 'Instellingen'. Dat is een tandwiel.
 • Klik op Windows Update.
 • Klik op Naar updates zoeken.
 • Is de update beschikbaar voor uw computer? Klik dan op de knop Downloaden en installeren.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.