Menu Zoek

Usb-stick verwijderen zonder Windows-melding

maandag 8 april 2019

Usb-sticks veilig verwijderenUsb-sticks kunnen zonder verdere problemen gewoon uit de pc worden gehaald in de nieuwste versie van Windows 10. Veilig verwijderden is niet meer nodig.

Apparaten zoals externe harde schijven en natuurlijk usb-sticks zitten via een usb-poort verbonden met de computer. Tot voor kort moesten deze apparaten los worden gekoppeld. De juiste handeling was het apparaat aan te klikken in het Systeemvak of de Verkenner en het via Windows uit te laten werpen. Dat is niet meer nodig.

Snel verwijderen

Vanaf Windows 10 versie 1809 kan een usb-apparaat zonder omhaal uit de computer worden getrokken. Microsoft heeft de standaardinstelling hiervoor veranderd van ‘Betere prestaties’ naar ‘Snel verwijderen’.

Versies van Windows 10

Benieuwd welke versie van Windows 10 u hebt? In de tip ‘Welke Windows 10-versie heb ik?’ staat uitgebreide uitleg over waar dit te vinden is. Updates van Windows 10 worden automatisch verspreid. Staat er een oudere versie van 10 op de pc, dan komt u vanzelf aan de beurt voor de nieuwste updates.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.