U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Valse mail over document in Berichtenbox
Nieuws

Valse mail over document in Berichtenbox

Valse mail over document in Berichtenbox

Oplichters sturen een mail rond uit naam van MijnOverheid. Die gaat over een nieuw document in de Berichtenbox.

Valse mail over document in Berichtenbox
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 8 apr 2024

Volgens de nepmail staat er een document klaar van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. De ontvanger moet naar MijnOverheid om het bericht te bekijken en actie te ondernemen. Dat kan alleen via een link in de mail. De app Berichtenbox van MijnOverheid zou namelijk op het moment niet werken door technisch onderhoud.

Geen links

Klik niet op de link. Het gaat om een valse e-mail. Het bericht lijkt wel op echte berichten van MijnOverheid. Want u krijgt altijd een mail als er een nieuw bericht klaarstaat in de Berichtenbox. Maar er is één groot verschil. In de echte mail staat nooit een link of QR-code. U moet dus altijd zelf naar MijnOverheid.nl surfen of de app openen. Staat er wel een link in de mail? Dan is het phishing.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven