Menu Zoek

Valse mail Ziggo over sluiten account

woensdag 17 januari 2024

Nepmail Ziggo over sluiten accountNatuurlijk is uw account bij Ziggo nog actief. Toch twijfel? Log in op de bekende manier en controleer zo het account.

Het is natuurlijk even schrikken: een e-mail van Ziggo waarin de provider vertelt dat uw account is gesloten. Maar wees gerust, het is een nepmail. Om de schrik te vergroten, moet u zogenaamd binnen vierentwintig uur reageren. Anders wordt het account permanent gedeactiveerd. Gooi de valse mail gewoon weg. Neem bij twijfel voor alle zekerheid contact op met Ziggo. Natuurlijk langs de bekende weg en niet via de ontvangen mail.

Onderwerp van de nepmail

De oplichters vangen direct uw aandacht. Het onderwerp van de mail is namelijk: 'Uw verzoek om uw account te deactiveren is ontvangen'. Het bericht sluit af met 'Negeer deze melding als het verzoek van u afkomstig is.' Dat oogt geloofwaardig. U denkt: ik heb dat verzoek helemaal niet gedaan. Het zou een vergissing kunnen zijn. Via een knop in de mail is de sluiting van het account te annuleren. Ga eenvoudig na dat de informatie niet klopt: log in bij Ziggo zoals u dat gewend bent. U zult zien dat er niets aan de hand is.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.