Menu Zoek

Veel minder senioren offline

vrijdag 4 januari 2019

Senior op internetEr zijn steeds minder senioren die internet nooit gebruiken. Zo waren afgelopen jaar twee keer zo veel 75-plussers online als zes jaar geleden.

Het CBS publiceerde cijfers over het internetgebruik van Nederlanders. Over heel de bevolking van 12 jaar en ouder was 96 procent weleens op internet. De overgebleven 4 procent zit vooral in senioren.

Steeds meer internetters

Vergeleken met de jongere generaties zijn 65-plussers minder vaak actief op internet. Afgelopen jaar was 63 procent van de mensen tussen 65 en 75 weleens online. Dat was zes jaar geleden nog maar 10 procent. De groep erboven van 75-plus groeit snel. Daarvan is 66 procent op internet, twee keer zo veel als zes jaar geleden.

Wel abonnement, niet online

Opvallend is dat de mensen die niet internetten, vaak wel een aansluiting hebben in hun eigen huis. Ze hebben geen interesse in internet of vinden het niet zinvol. Of ze weten niet hoe internet werkt en wat je er kunt vinden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.