Menu Zoek

Video-app Facebook komt ook naar WhatsApp Web

maandag 11 mei 2020

Videobellen Messenger Rooms naar WhatsApp WebFacebook breidt de videochatdienst Messenger Rooms uit naar de pc-versie van WhatsApp. Daardoor kunnen mensen nog makkelijker videobellen met groepen.

In april kondigde Facebook de dienst Messenger Rooms aan. Die komt de komende tijd beschikbaar. Messenger is de chatfunctie van het sociaal netwerk. Rooms is Engels voor ‘kamers’. Via Facebook of Messenger kunnen mensen binnenkort ‘rooms’ aanmaken en daarbinnen videobellen met maximaal 50 mensen. De uitnodiging om mee te doen aan een room kunnen ze via Facebook delen, maar ook via WhatsApp. Er is geen Facebook-account nodig om mee te doen aan zo’n gesprek.

Videobellen via de pc

Nieuw is dat de digitale kamers ook gaan werken via WhatsApp Web. Op zich logisch: Facebook is de eigenaar van WhatsApp. Een aantal gebruikers is deze combinatie al aan het testen, weet een nieuwssite. Web is de computerversie van WhatsApp. Iedereen met WhatsApp op de telefoon kan via een browser zijn chatgesprekken voeren. Lees meer daarover in het artikel ‘WhatsApp op de computer gebruiken’. Voor een videogesprek is dan natuurlijk wel een webcam nodig.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.