Menu Zoek

Vijf miljoen ING-klanten bankieren via app

donderdag 26 november 2020

App ING Mobiel BankierenNegen jaar na de introductie gebruikt bijna twee derde van de klanten de app ING Mobiel Bankieren. Onder oudere gebruikers is dat slechts een kwart.

ING heeft ongeveer acht miljoen particuliere klanten. Een flink deel daarvan gebruikt ondertussen de app ING Mobiel Bankieren. Negen jaar na de introductie van die app is het aantal gebruikers gegroeid naar vijf miljoen. Uitgesplitst naar leeftijd wordt duidelijk dat 75-plussers achterblijven. Slechts 27 procent gebruikt de app. Terwijl de helft van de gebruikers uit de leeftijd 65-74 jaar bankiert met de app. Onder jongeren is de app het populairst. In de leeftijdscategorie 18-24 jaar gebruikt 9 op de 10 ING Mobiel Bankieren.

Veiligheid

De stap van internetbankieren naar bankieren via een app hebben veel oudere gebruikers nog niet gezet. Bezorgdheid over de veiligheid is vaak een reden. En dat terwijl bankieren via een app veel veiliger is dan internetbankieren. Lees dit artikel op SeniorWeb: 'Waarom bankieren via een app veiliger is'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.