Menu Zoek

Vodafone start met 5G-netwerk

donderdag 30 april 2020

5GHet landelijke mobiele netwerk schakelt de komende jaren over van 4G naar 5G. Vodafone zet als eerste de stap naar het nieuwe netwerk: eind juli levert de provider 5G door heel Nederland.

Vodafone is de eerste provider in Nederland die het 5G-netwerk beschikbaar maakt. Momenteel bedient het netwerk ongeveer de helft van Nederland, eind juli is er landelijke dekking. Maar om van 5G te kunnen profiteren moet de gebruiker een geschikte telefoon hebben plus één van de zogeheten Vodafone Red-abonnementen. Toestellen die overweg kunnen met 5G zijn er nog niet veel. Het zal dus niet direct heel druk worden op het nieuwe netwerk.

Waarom 5G?

5G is veel sneller dan het huidige 4G. Maar naast snelheid heeft 5G nog andere, en belangrijkere, voordelen. Er kunnen namelijk meer gebruikers tegelijk op het netwerk zonder dat dit storingen geeft. De verbinding zelf is betrouwbaarder, stabieler en geeft minder vertraging. Bij elkaar opgeteld maakt dit 5G het netwerk van de toekomst.

Maar is 5G schadelijk voor de gezondheid?

De laatste weken is 5G veel in het nieuws. Op verschillende plaatsen worden zendmasten vernield door mensen die geloven dat 5G ernstige gezondheidsklachten veroorzaakt. Hiervoor is echter geen enkel bewijs.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.