Menu Zoek

Voorstel keurmerk Europese clouddiensten

woensdag 19 juni 2019

Europees keurmerk clouddienstenEen werkgroep van de Europese Commissie wil een keurmerk voor Europese clouddiensten. De richtlijnen zijn bedoeld om gegevens van klanten beter te beschermen.

De gegevens van klanten zijn dan beter beschermd tegen diefstal en kwetsbare punten kunnen snel worden opgelost. Via het keurmerk kunnen bedrijven die clouddiensten aanbieden laten zien dat zij aan de Europese regels voldoen.

Goedkeuring Europese Commissie

De werkgroep heeft het voorstel nu aan de Europese Commissie voorgelegd en het moet nog worden goedgekeurd. Daarna kan het verder worden uitgewerkt tot een officieel certificaat voor clouddiensten. Het certificaat is nog niet verplicht maar bedrijven kunnen het vrijwillig aanvragen. Als ze aan de eisen voldoen, krijgen zij het keurmerk.

Wanneer de Europese Commissie het voorstel goedkeurt, wordt dit een onderdeel van het cybersecurity-verdrag. Met dit verdrag moet er meer regelgeving komen op het gebied van cyberveiligheid.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.