U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Waarschuwing ING voor phishing via sms of WhatsApp
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 25 mei 2017.

Nieuws

Waarschuwing ING voor phishing via sms of WhatsApp

ING, nepberichten

De tijd dat alleen e-mail vervuild werd met spam en phishing lijkt achter ons te liggen. Steeds vaker zoeken criminelen via sms of WhatsApp contact met potentiële slachtoffers.

ING, nepberichten
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 21 dec 2016

ING waarschuwt hier op de eigen site voor. U vindt op die plek ook tal van voorbeelden van valse sms'jes en WhatsApp-berichten.

ING geeft de volgende adviezen:

  • Installeer alleen apps via de officiële kanalen. Dat zijn de Google Play Store voor Android-toestellen, de Apple App Store voor iPhone/iPad en de Windows Store voor toestellen die Windows gebruiken.
  • Stuur nooit een foto van uw bankpas door.
  • Log altijd in op 'Mijn ING' via de uw bekende pagina ( mijn.ing.nl). Klik nooit op een link in een e-mail, sms of app-bericht om naar die pagina te komen.
  • Koopt of verkoopt u iets via internet, op bijvoorbeeld Marktplaats, dan is alleen het IBAN-nummer van de ontvanger van het geld (verkoper) nodig om te kunnen betalen. Wil men verdere gegevens van u dan bestaat de mogelijkheid dat u wordt opgelicht.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven