Menu Zoek

Webcams van Vogelbescherming weer live

dinsdag 28 februari 2023

Beleef de LenteEen inkijkje in het leven van een vogel. De webcams van Vogelbescherming staan weer aan. Je kan live meekijken op de broedplekken.

Eind februari knipten de eerste webcams aan. Mensen kunnen dag en nacht meekijken naar het leven van vogels in het broedseizoen. Het project heet Beleef de Lente.

Beleef de Lente

Elk jaar plaatst Vogelbescherming voor de start van het broedseizoen webcams op broedplekken van verschillende vogels. Zo worden de vogels niet gestoord tijdens het broedseizoen. De camera's leggen lief en leed van de vogels vast. Vogelbescherming grijpt niet in als het bijvoorbeeld misgaat. Ze laat de natuur haar gang gaan.

Meekijken

Meekijken kan via de website van Beleef de Lente. Daarop staat een overzicht van verschillende vogels. Als er ‘live’ bij staat, betekent het dat de camera’s aan staan en er een vogel op de broedplek zit. Klik op een van de vogels om de webcam te openen. Staat er ‘binnenkort’, dan is het nog even afwachten. De merel begint bijvoorbeeld pas later met broeden. Tot eind juli kun je de webcams volgen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.