Menu Zoek

Webwinkel die uit China verkoopt moet levertijden beter aangeven

maandag 4 mei 2020

Webwinkel heeft te langer levertijdenDe bekende webwinkel Grandado.com moet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerlijker zijn over de levertijden. Klanten klagen massaal over leveringen die veel langer duurder dan beloofd.

Grandado.com is een zogeheten dropshipping-winkel. Het bedrijf heeft geen winkelvoorraad, maar bestelt alles in China. De goederen gaan dan direct vanuit een Chinese fabriek naar de Nederlandse klant. Op de site belooft de webwinkel dat de artikelen binnen drie weken zullen komen. Onder meer door de coronacrisis liep dat de afgelopen tijd op tot zo’n vijf tot zes weken. Klanten hoorden daar niets tot weinig over, voelden zich misleid en dienden klachten in via de site Consuwijzer.

De ACM tikte de site op de vingers. Informatie over levertijden moest anders, net als over de klantenservice en retourbeleid. Grandado.com heeft de site inmiddels aangepast. De ACM houdt de winkel in de gaten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.