Menu Zoek

Webwinkels slordig met terugbetalen retouren

dinsdag 26 november 2019

Webwinkels slordig met terugbetalenWie iets terugstuurt naar een webwinkel, moet vaak lang op zijn geld wachten. Soms betaalt de webshop helemaal niets terug. Dat ontdekte de Consumentenbond na onderzoek bij meer dan tweehonderd webwinkels.

De bond bestelde op drie momenten iets bij de webwinkels. Binnen de bedenktijd van veertien dagen stuurde de klant het artikel terug. Daarna was het wachten op het geld van de bestelling.

Van de wet moeten winkels dat geld binnen veertien dagen terugstorten. Gebeurde dat niet, dan kregen ze tot twee keer een herinnering. Het kon toch weken duren voordat de winkels het geld terugbetaalden.

Te laat geld terug

Een op de drie winkels betaalde minimaal een bestelling te laat of niet terug: 76 van de 203 winkels. Er waren 32 winkels die alle drie de bestellingen te laat terugbetaalden. Zes winkels betaalden helemaal niets terug, waaronder Neckermann.com. Een van die zaken is inmiddels failliet: Tabletpoef.nl.

De bond deed het onderzoek voor de zesde keer. In eerdere onderzoeken handelden minder winkels retouren slordig af. De Consumentenbond heeft deze resultaten naar de Autoriteit Consument & Markt gestuurd.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.