Menu Zoek

Webwinkels verkopen driekwart meer door coronacrisis

dinsdag 28 april 2020

Omzet webwinkels stijgt door coronacrisis

Online shops verdienden de afgelopen maand 72 procent meer dan in april vorig jaar. Sinds het begin van de coronacrisis kopen mensen veel meer spullen bij webwinkels.

Onderzoeksbureau GfK bekeek hoeveel geld mensen de afgelopen tijd uitgaven in webwinkels. Gemiddeld was dat 60 procent meer dan een jaar geleden. Niet elke week was hetzelfde: In de week van Pasen kochten mensen 72 procent meer artikelen online, dus bijna driekwart meer dan rond Pasen 2019.

Wat kopen we?

Spullen die te maken hebben met thuisblijven en thuiswerken, verkopen momenteel heel goed. Niet alleen computerspullen, maar ook boeken en spelletjes. Net als dingen om kinderen in de tuin mee te vermaken, zoals zwembadjes en trampolines. Maar ook online eten en drinken bestellen loopt goed.

Online blijven kopen

De organisatie Thuiswinkel.org vertegenwoordigt Nederlandse webwinkels. De directeur zegt dat online winkelen ook voor de coronacrisis flink groeide. Hij kijkt ook al naar de toekomst, en de vraag of online bestellen ook zo populair blijft als alle winkels weer opengaan: ‘Mensen raken snel gewend aan nieuwe gewoonten die het gemak dienen en een goed gevoel geven. Als je nu toch je online boodschappenlijstje al klaar hebt staan, waarom zou je daar dan ook niet gebruik van blijven maken?'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.