Menu Zoek

Weer nieuwe update voor iPhones en iPads

maandag 18 november 2019

iOS13 van AppleApple begint met de verspreiding van iOS 13.2.3 en iPadOS 13.2.3. Deze nieuwe versies lossen verschillende problemen op.

De updates komen zo snel achter elkaar uit omdat er telkens nieuwe problemen opduiken. De problemen heten ook wel ‘bugs’ en zijn soms hinderlijk. Zo zit er een bug in iOS 13 waardoor iPhones en iPads heel langzaam zijn als er meerdere apps tegelijk worden gebruikt. Dat probleem zit er in versie 13.2.3 nog steeds in. Pas in een aankomende update lost Apple dat op.

In iOS 13.2.3 voor de iPhone en iPadOS 13.2.3 voor de iPad zitten geen nieuwe functies. Alleen maar oplossingen voor kleine problemen. Toch is het belangrijk om ze te installeren als uw toestel er geschikt voor is. De download wordt vanzelf aangeboden aan die apparaten.

Handmatig zoeken naar de update kan ook. Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update. Staat de update er klaar? Tik dan op Download en installeer en volg de instructies.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.